Så enkelt kan du göra juice med en slow juicer

carrot and green vegetable on brown wooden table

Raw food dieten bygger på premissen att det bästa sättet att äta är att konsumera livsmedel i sitt naturliga, obearbetade tillstånd.

Förespråkare av dieten anser att tillagning av mat förstör näringsinnehållet och gör den svårare att smälta. Därför förespråkar de en kost som till största delen eller helt och hållet består av råa frukter, grönsaker, nötter och frön.

Om du funderar på att prova raw food-dieten kanske du undrar hur du ska kunna laga alla dina måltider utan spis eller ugn. Det är där en slow juicer, även kallat juicemaskin kommer in i bilden!

En slow juicer är en köksmaskin som använder en kallpressningsmetod för att extrahera juice från frukt och grönsaker. Denna metod bevarar fler näringsämnen än andra juicemetoder, vilket gör den idealisk för dem som följer raw food-dieten.

Fortsätt läsa för att lära dig mer om raw food-dieten och hur en slow juicer kan hjälpa dig att hålla dig till den.

Vad är raw food-dieten?

Som vi nämnde tidigare bygger raw food-dieten på idén att det är bäst för vår hälsa att konsumera livsmedel i sitt naturliga, obearbetade tillstånd.

Personer som följer råkostdieten anser i allmänhet att tillagad mat är svår för våra kroppar att bryta ner och smälta. De anser också att matlagning minskar näringsinnehållet i maten och utsätter oss för skadliga kemikalier.

Vissa människor väljer att följa raw food-dieten för att de vill förbättra sin allmänna hälsa, medan andra gör det av miljöskäl.

Hur kan en slowjuicer hjälpa till?

Om du funderar på att följa raw food-dieten kanske du undrar hur du ska kunna laga alla dina måltider utan spis eller ugn. De flesta recept kräver trots allt kokta ingredienser. Det är där en slowjuicer kommer in i bilden!

Innan du bestämmer dig för vilken modell du ska köpa bör du ta reda på vilken som är slow juicer bäst i test och att den har de funktioner som passar för ditt ändamål.

En slow juicer är en typ av juicer som använder en kallpressningsmetod för att utvinna juice ur frukt och grönsaker. Denna metod bevarar fler näringsämnen än andra juicemetoder, vilket gör den idealisk för dem som följer raw food-dieten.

Förutom juiceutvinning finns det många andra saker du kan göra med en slowjuicer. Du kan till exempel använda den för att göra smoothies, såser, soppor, puréer och till och med glass! Med en slow juicer vid din sida kommer du aldrig att få slut på idéer till läckra, hälsosamma måltider.

En slowjuicer är en nödvändig köksutrustning för alla som är intresserade av att följa raw food-dieten. Den här typen av juicepress använder en kallpressningsmetod för att bevara fler näringsämnen än andra metoder, vilket gör den idealisk för dem som vill konsumera en obearbetad kost.