Bättre hälsa med raw food

Raw food har många vetenskapligt bevisade hälsofördelar. Om du vill förbättra din sömn, matsmältning eller ditt humör kan en råkostdiet vara rätt för dig. Många studier har visat att om du äter råa livsmedel kan du minska risken för hjärt- och kärlsjukdomar och cancer.

Så vad är egentligen raw food? Raw food är all mat som är okokad och obearbetad. Det innebär att man undviker raffinerat socker, vitt mjöl, animaliskt kött och mejeriprodukter. Om du äter råa livsmedel i sitt naturliga tillstånd kan du skörda alla näringsämnen och enzymer som de har att erbjuda.

Raw food har många goda hälsoeffekter vilket forskning visar. Många som lever en raw food livsstil sägs uppleva följande:

  • Förbättrad sömn
  • Finare hy 
  • Bättre matsmältnings förmåga
  • Minskad huvudvärk
  • Piggare
  • Gladare humör
  • Minskad risk för hjärt- och kärlsjukdomar och cancer. 

Utöver raw food kost finns det några andra sätt att uppnå en bättre hälsa, till exempel:

Motion: Motion är en viktig del av en god hälsa. Det hjälper till att minska stress, förbättra cirkulationen och öka energinivån.

Sömn: Att få tillräckligt med sömn är viktigt för en god hälsa. De flesta vuxna behöver mellan 7 och 8 timmars sömn per natt.

Minska stressen: Stress kan ha en negativ inverkan på din hälsa. Försök att hitta sätt att slappna av och minska stressen i ditt liv.

Sluta röka: Rökning är en av de främsta orsakerna till dödsfall som kan förebyggas. Om du röker är det en av de bästa sakerna du kan göra för din hälsa att sluta röka. Ett steg att trappa ned från rökningen kan var att prova tobaksfritt snus.

Råkostdiet är ett hälsosamt sätt att förbättra din allmänna hälsa. Genom att äta råa livsmedel kan du minska risken för många kroniska sjukdomar och njuta av en mängd andra hälsofördelar. Prova att införliva lite råa livsmedel i din kost idag och se hur det får dig att känna dig!