7 fakta om raw food

  1. Raw food råvaror får inte bli varmare än 42 grader, därför är raw food aldrig het mat. Varför? Näringen bibehålls maximalt genom att inte hettas upp till varmare än 42 grader – vitaminer, mineraler och enzymer håller sin fulla effekt.

2. Raw food kallas också levande föda – vilket betyder att man ofta blötlägger nötter, torkad frukt, fröer osv för att råvarorna ska väckas till liv och bli mer levande. Detta gör också att maten blir mer lättsmält i magen.

3. Rawfood är nästan alltid ekologisk då den då innehåller mer näring och minimalt med gifter.

4. Raw food livsmedel består av frukt, grönsaker, nötter, fröer, rotfrukter, bär, alger, bönor, linser och sädesslag, kokosvatten och grässorter. Vanligt inom rawfood är chiafrön och blåbär.

5. Det kan absolut ska undvika när man äter raw food är mjölk, kött och ägg.

6. Raw food kost anses även fungera som läkemedel, att ära örter och vetegräs när man är sjuk kan göra att man tillfrisknar snabbare.

7. Det man saknar i Raw food kosten är B12, vitamin D och 3-fettsyror. Detta kan vara bra att äta som vitaminskott.